Warning: A non-numeric value encountered in /home/nojumaut/public_html/wp-content/plugins/ultimate-member/includes/core/class-cron.php on line 83

Warning: mktime() expects parameter 4 to be int, string given in /home/nojumaut/public_html/wp-content/plugins/ultimate-member/includes/core/class-cron.php on line 85
انتشار کامل‌ترین تصویر از مرکز کهکشان راه شیری - کانون نجوم دانشگاه صنعتی امیرکبیر

انتشار کامل‌ترین تصویر از مرکز کهکشان راه شیری

این تصویر که با بهره‌گیری از رصدخانه اشعه ایکس چاندرا ناسا و رادیو تلسکوپ میرکت (MeerKAT) در آفریقای جنوبی تهیه شده است، از ۴۰۰ قسمت جداگانه تشکیل شده و ساختارهای عجیبی را نمایان می‌کند که قبلا هرگز دیده نشده‌اند.
چیزی که ما در این تصویر می‌بینیم یک اکوسیستم خشن یا پرانرژی در مرکز کهکشان شلوغ ما است که ۲۶هزار سال نوری با ما فاصله دارد و در آن پس‌مانده ابرنواخترها، سیاه‌چاله‌ها، ستاره‌های نوترونی و توده‌های بزرگ ابرهای گازی دیده می‌شوند.
هر نقطه یا شکل پرتو ایکس حاکی از منبعی پر انرژی است و بیشتر آن‌ها در مرکز قرار دارند.

در تصویری که در گرافیک اصلی ما نشان داده شده است، اشعه‌های ایکس از چاندرا به رنگ‌های نارنجی، سبز، آبی و بنفش است که انرژی‌های مختلف اشعه ایکس را نشان می‌دهد و داده‌های رادیویی میرکت به رنگ یاسی و خاکستری نشان داده شده است. دنیل وانگ از دانشگاه ماساچوست این تصویر را مورد مطالعه قرار داده و فاش کرده است که ویژگی‌های آن توسط نوارهای نازکی از میدان‌های مغناطیسی به هم متصل می‌شوند. ناسا حدس می‌زند که این نوارها ممکن است هنگام تراز شدن میدان‌های مغناطیسی در جهت‌های مختلف به هم برخورد کرده، سپس دور هم پیچ خورده و این‌گونه شکل گرفته باشند.
این فرآیند زیبا، “اتصال مغناطیسی” نامیده می‌شود و یادآور پدیده‌ای است که ذرات انرژی‌زا را از خورشید دور می‌کند، همچنین منبع آب و هوای فضایی است که گاهی زمین را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

همچنین در این تصویر شاهد وجود حباب‌های انفجاری بزرگ از انرژی هستیم که در سرتاسر کهکشان راه شیری کشیده شده‌اند؛ در حال حاضر دانشمندان نحوه دقیق تشکیل چنین حباب‌هایی را نمی‌دانند اما ممکن است همه‌ی آن‌ها به یک واقعه انفجاری در چند میلیون سال پیش بازگردند.
گفتنی است رصدخانه چاندرا که در سال ۱۹۹۹ به مدار زمین فرستاده شد، برای زیر نظر گرفتن پرتوهای ایکس منعکس شده در مناطق پرانرژی کهکشان طراحی شده است.
بسیاری از تصاویر بی‌نظیر از کهکشان‌های دور در سال‌های اخیر با این ماهواره‌ گرفته شده که از رصدخانه اخترفیزیک اسمیتسونین در ماساچوست کنترل می‌شود.

 

مترجم: مهدی سلیمانی
ویرایشگر: امیرعلی آریایی‌فر
منبع: www.livescience.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *