Warning: A non-numeric value encountered in /home/nojumaut/public_html/wp-content/plugins/ultimate-member/includes/core/class-cron.php on line 83

Warning: mktime() expects parameter 4 to be int, string given in /home/nojumaut/public_html/wp-content/plugins/ultimate-member/includes/core/class-cron.php on line 85
وجود سیاره‌ای جدید در منظومه‌‌ی پروکسیما قنطورس - کانون نجوم دانشگاه صنعتی امیرکبیر

وجود سیاره‌ای جدید در منظومه‌‌ی پروکسیما قنطورس

گروهی از اخترشناسان با کمک تلسکوپ VLT در شیلی، موفق به ثبت شواهدی دال بر وجود سیاره‌ای جدید در منظومه‌‌ی پروکسیما قنطورس (Proxima Centauri) شدند. پروکسیما قنطورس یک کوتوله‌ی سرخ با فاصله‌ی ۴.۲۸ سال نوری و نزدیک‌ترین ستاره به‌ منظومه‌ی خورشیدی ما است.


این سیاره که Proxima d نام‌گذاری شده، سبک‌ترین سیاره میان سه سیاره‌ی شناخته شده‌ی منظومه‌اش است. با جرمی تقریبا یک چهارم جرم زمین، یکی از سبک‌ترین سیارات فراخورشیدی شناخته شده نیز به حساب می‌آید.
فاصله‌ی پروکسیما d تا ستاره‌ی میزبانش تقریبا ۴ میلیون کیلومتر است (کمتر از یک دهم فاصله‌ی عطارد تا خورشید)؛ این سیاره بین پروکسیما قنطورس و کمربند حیات -بازه‌ای از فاصله در سامانه‌ی یک ستاره که بتوان در آن سیاره‌ای با فشار اتمسفر کافی یافت که شرایط وجود آب مایع در سطح خود را دارا باشد- می‌چرخد.


تنها پنج روز طول می‌کشد تا پروکسیما d یک دور کامل به دور خورشیدش بگردد. دو سیاره‌ی دیگر که به دور ستاره‌ی پروکسیما قنطورس می‌گردند، Proxima b و Proxima c نام دارند؛ اولی همانند سیاره‌ی تازه کشف شده، در کمربند حیات قرار گرفته و تقریبا هم جرم زمین است؛ زمان مورد نیاز این سیاره برای یک دور گردش به دور ستاره‌اش ۱۱ روز است، در حالی که ۵ سال طول می‌کشد تا Proxima c چرخش خود به دور پروکسیما قنطورس را کامل کند.
این کشف جدید نوید دنیاهایی جدید را در نزدیک‌ترین منظومه به ما می‌دهد و اخترشناسان را به کاوش‌های فراتر در این زمینه تشویق کرده است.

 

منبع : www.eso.org

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *