Warning: A non-numeric value encountered in /home/nojumaut/public_html/wp-content/plugins/ultimate-member/includes/core/class-cron.php on line 83

Warning: mktime() expects parameter 4 to be int, string given in /home/nojumaut/public_html/wp-content/plugins/ultimate-member/includes/core/class-cron.php on line 85
رصد سیارات و ماه در دانشگاه امیرکبیر به مناسبت روز دانشجو

رصد سیارات و ماه در دانشگاه امیرکبیر به مناسبت روز دانشجو

کانون نجوم دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ۱۷ آذر سال ۱۴۰۰ برنامه‌ای برای رصد سیارات و ماه را برگزار کرد. در ادامه این مطلب، گزارشی اجمالی از این برنامه را مطالعه خواهید کرد.

اطلاع رسانی و ثبت نام

اطلاع‌رسانی برای ثبت نام در این برنامه رصدی چند روز پیش از برگزاری برنامه به طور همزمان در سطح دانشگاه امیرکبیر، وب‌سایت و صفحات کانون نجوم در فضای مجازی آغاز شد.

به علت استقبال بی‌نظیر دانشجویان از این برنامه، ظرفیت اولیه‌ی برنامه تنها ظرف ۴ ساعت پس از آغاز نام‌نویسی تکمیل شد.

در پی استقبال فراوان دانشجویان، لیستی تحت عنوان لیست ثبت نام رزرو برای برنامه رصد ۱۷ آذر در نظر گرفته شد. تعداد ثبت‌نامی‌های لیست رزرو در کمتر از ۲۴ ساعت از دوبرابر ظرفیت اولیه نیز عبور کرد.

لینک صفحه معرفی و ثبت نام برنامه

پوستر اطلاع‌رسانی برنامه رصد سیارات و ماه

در نهایت جهت رفاه حال ثبت‌نام‌کنندگان ظرفیت برنامه افزایش یافت و امکان حضور در رصد برای تمام افراد مهیا شد.

برای اولین بار در میان برنامه‌های مشابه پیشین، برای تمامی ثبت‌نام کنندگان بلیت‌های الکترونیکی صادر شد.

برای هر ثبت نام کننده بر حسب نوع ثبت‌نامش، بلیتی منحصر به فرد صادر شد.

این بلیت الکترونیکی علاوه بر اینکه مجوز حضور ثبت نام کنندگان در برنامه محسوب می‌شد، شامل توضیحات تکمیلی در رابطه با برنامه‌های کانون در این گردهمایی نیز بود.

زمان و مکان برگزاری رصد

از نظر نجومی، زمان برگزاری این برنامه مصادف با حضور همزمان سه سیاره‌ی پرنور و ماه در آسمان بود. زحل، زهره، مشتری و هلال ماه به راحتی با چشم مسلح در افق جنوب – جنوب غربی آسمان تهران قابل مشاهده بودند.

همچنین این برنامه از نظر فرهنگی نیز بی‌مناسبت نبود. روز شانزدهم آذر ماه، با عنوان روز دانشجو نام‌گذاری شده است. صد ها دانشجو در این برنامه با رصد سیارات و ماه، روز دانشجوی سال ۱۴۰۰ خود را جشن گرفتند.

با توجه به نزدیک شدن سیارات و ماه به افق، مکان رصدگاه باید شرایط به خصوصی می‌داشت.

داشتن افق باز رو به جنوب و جنوب غربی و همچنین داشتن ارتفاع نسبی زیاد، دو مورد از دلایلی بود که پشت بام دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای این برنامه رصدی برگزیده شد.

دانشجویان از بلندترین نقطه دانشگاه صنعتی امیرکبیر به رصد پرداختند.

گرچه پیش از همه‌گیری نیز کانون نجوم چند برنامه‌ی رصدی در پشت بام دانشکده مهندسی پزشکی برگزار کرده بود.

اما این بار با توجه به نصب حفاظ و تعبیه چند چراغ و درخت و صندلی، این مکان از نظر امنیت، زیبایی و رفاه کاملاً مناسب برگزاری این برنامه بود.

برنامه‌های آموزشی و رصدی

در ابتدا دانشجویان به توضیحات جناب آقای کاظم کوکرم، کارشناس رصدی این برنامه، در رابطه با ویژگی‌های رصدی ماه و سیارات در آسمان گوش فرا دادند.

سپس با نظارت و توضیحات آقای کوکرم، خانم نیکزاد و جمعی از اعضای کانون نجوم، دانشجویان توانستند به نوبت سطح ماه، زحل، مشتری و زهره را مشاهده کنند.

مسابقه‌ها، آزمایش‌ها و برنامه‌های جانبی

اگر چه محوریت اصلی این برنامه رصد آسمان و جاذبه‌هایش بود اما با توجه به مناسبت و هدف برگزاری برنامه، فعالیت‌های جانبی‌ای در نظر گرفته شد تا دانشجویان بتوانند به طور همزمان یادگیری، تفریح و مسابقه را تجربه کنند.

تمام شرکت‌کنندگان در این برنامه، فرصت شرکت در دو مسابقه را دریافت کردند:

۱- مسابقه عکاسی

۲- مسابقه دانش نجومی

برای افزایش انگیزه و جذابیت مسابقه، برای نفرات اول تا سوم مسابقه عکاسی و نفر اول مسابقه دانش نجومی جوایزی در نظر گرفته شد.

امکان انجام آزمایش نجومی «پایستگی تکانه زاویه‌ای» برای شرکت‌کنندگان مهیا شد. تا پیش از آغاز رصد، شرکت‌کنندگان امکان داشتند با شرکت در این آزمایش اثری که منجر به افزایش سرعت زاویه‌ای برخی ستارگان نوترونی می‌شود را به صورت واقعی حس کنند.

به رسم یادبود مراسم روز دانشجوی سال ۱۴۰۰، شرکت‌کنندگان بسته‌های ویژه روز دانشجو را دریافت کردند که جنبه‌ی معنوی آن جلوه‌ی بیشتری دارد و می‌تواند تا مدت‌ها یادآور تجربه‌های منحصر به فرد هر دانشجو از این روز باشد.

بازتاب در رسانه‌ها

چندین رسانه‌ی معتبر از جمله خبرگزاری دانشجو، خبرگزاری ایسنا و شبکه آموزش سیما برگزاری برنامه رصد سیارات و ماه در دانشگاه امیرکبیر را پوشش دادند.

ویدئوی زیر، گزارش برنامه‌ی «دوربین ۷» شبکه آموزش سیما از رصد سیارات و ماه در دانشگاه امیرکبیر به مناسبت روز دانشجو است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *