Warning: A non-numeric value encountered in /home/nojumaut/public_html/wp-content/plugins/ultimate-member/includes/core/class-cron.php on line 83

Warning: mktime() expects parameter 4 to be int, string given in /home/nojumaut/public_html/wp-content/plugins/ultimate-member/includes/core/class-cron.php on line 85
بارش شهابی برساووشی - کانون نجوم دانشگاه صنعتی امیرکبیر

بارش شهابی برساووشی

بارش شهابی برساووشی چیست ؟ چه زمانی اتفاق می افتند؟ چگونه میتوانیم آن را ببینیم ؟

در میان بار‌ش‌های شهابی، بارش شهابی برساووشی به دلیل بارش‌های طولانی و در عین حال پرنور یکی از پر اهمیت‌ترین آن‌ها برای رصدگران بارش شهابی است.بارش شهابی برساووشی از زیباترین پدیده‌هایی است که از اواسط تیرماه تا اوایل شهریور در آسمان شب قابل مشاهده است.

امسال این بارش، از ۲۵ تیر آغاز شده است. تعداد بارش‌ها تا رسیدن به اوج، هر شب افزایش میابد. اوج بارش شهابی برساووشی در ۲۱ و ۲۲ مرداد است و پس از آن تا اول شهریورماه ادامه خواهد داشت.

علت این پدیده، گذر سیاره زمین از میان دنباله‌های باقیمانده از دنباله‌دار سوئیفت-تاتل(۱۰۹p/Swift Tuttle) در تیر و مرداد است.

تفاوت شهاب واره، شهاب، وشهاب سنگ

شهاب واره چیست ؟

شهاب‌واره (Meteoroid)، پاره‌سنگ یا پاره‌فلز کوچکی است که از اجرام بزرگ‌تری مانند سیارک‌ها جدا شده است و در فضا حرکت می‌کند. اندازه شهاب‌واره‌ها متفاوت است. برخی از شهاب‌واره‌ها به‌ریزی غبار هستند و لذا گاهی آن‌ها را غبار فضایی نیز می‌نامند. برخی از شهاب‌‌واره‌های ریز ممکن است بخش‌های جداشده از دنباله دار ها بوده یا در اثر برخورد اجرامی مانند ماه یا مریخ در منظومه شمسی پدید آمده باشند.

شهاب چیست ؟

وقتی شهاب‌واره وارد اتمسفر زمین می‌شود، در اثر اصطکاک گرم می‌شود و می‌درخشد. اگر این اتفاق شب‌هنگام رخ دهد، شعاع نوری می‌بینیم که به آن شهاب (Meteor) می‌گویند.

شهاب سنگ چیست ؟

شهاب‌واره‌ای را که پس از ورود به جو زمین از هم نپاشد و به زمین برخورد کند، شهاب‌‌سنگ (Meteorite) می‌نامند. باتوجه به این‌که حدود ۷۱ درصد سطح زمین را آب دریاها و اقیانوس‌ها پوشانده است، بسیاری از شهاب‌سنگ‌ها در اقیانوس‌ها فرود می‌آیند.

و اما چگونه می توانیم به تماشای این بارش شهابی زیبا بنشینیم؟

اگر تاکنون موفق به رصد این پدیده های آسمانی نشده اید، الان بهترین فرصت است نا با دیدن این زیبایی های آسمانی شگفت زده شوید.بدلیل کم نور بودن ماه، بهتر از همیشه و نرخ ۱۰۰ بارش در ساعت ، می توانید این شهاب ها را در آسمان شب، رصد کنید و لذت ببرید.

بارش‌ها در هر نقطه‌ای از آسمان ممکن است اتفاق بیفتد؛پس افق دید باید باز باشد و ساختمان‌ها یا درختان بلند در دیدرس نباشند.برای دیدن بارش‌ شهابی برساووشی به دوربین دوچشمی یا تلسکوپ نیاز نیست و با چشم غیر مسلح نیز به خوبی قابل مشاهده است.

بهترین زمان برای دیدن بارش برساووشی کی است؟

بهترین زمان دیدن این پدیده، زمانی‌ست که آسمان در تیره ترین شکل خود باشد . نیمه شب تا صبح زود، می‌تواند مناسب‌ترین زمان باشد.در اوج بارش از ساعت ۱۱:۳۰ تا ۰۲:۳۰ پنج شنبه ۲۱ مرداد ماه،می توانید بر روی تراس های خود بنشینید و از زیبا ترین شب سال لذت ببرید.

گردآورندگان:

مطهره محمودی – امیرعلی آریایی فر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *