Warning: A non-numeric value encountered in /home/nojumaut/public_html/wp-content/plugins/ultimate-member/includes/core/class-cron.php on line 83

Warning: mktime() expects parameter 4 to be int, string given in /home/nojumaut/public_html/wp-content/plugins/ultimate-member/includes/core/class-cron.php on line 85
سفری به مرکز کهکشان راه شیری با تکنولوژی واقعیت افزوده Galactic center VR - کانون نجوم دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سفری به مرکز کهکشان راه شیری با تکنولوژی واقعیت افزوده Galactic center VR

سفری به مرکز کهکشان راه شیری با تکنولوژی واقعیت افزوده Galactic center VR

این تجربه جدید به شما این امکان را می‌دهد که به سوی سیاه‌چاله واقع در قلب کهکشان راه شیری سفر کرده و آن را از نزدیک تماشا کنید.

این «ماجراجویی» که Galactic Center VR (واقعیت مجازی مرکز کهکشانی) نام دارد بر اساس داده‌های رصد خانه X-ray چاندرای ناسا و چند تلسکوپ دیگر ساخته شده است. 

برای مشاهده ویدیو می‌توانید به صفحه آپارات کانون نجوم دانشگاه صنعتی امیرکبیر مراجعه کنید.

این تصویرسازی به شما این امکان را می‌دهد که تغییراتی که در طول ۵۰۰ سال در صورت‌فلکی قوس و سیاه‌چاله در مرکز کهکشان راه شیری رخ داده‌اند را مشاهده کنید.

شبیه سازی Sagittarius A * بر اساس مدل‌سازی از ۲۵ جرم بسیار روشن و عظیم، به نام ستاره‌های «ولف-رایت» انجام شده است.

همانند ابرنواخترها یا انفجارهای ستاره‌ای، ستاره «ولف-رایت» مواد روی سطح خود را به فضا پرتاب می‌کند.

این آزادسازی ستاره‌ای باعث ایجاد بادهای مافوق‌صوت می شود. مواد آزادشده، در دام گرانش سیاه‌چاله می‌افتند.

 ناسا در بیانیه‌ای اذعان داشت:

«هنگامی که بادهای ستارگان ولف-رایت به هم برخورد می‌کنند، مواد در اثر شوک‌های شبیه به انفجارهای صوتی، تا میلیون ها درجه گرم می‌شوند و مقادیر زیادی اشعه X تولید می‌شود. مرکز کهکشان دورتر از آن است که تلسکوپ بتواند تک تک این تصادفات را تشخیص دهد. اما تابش نهایی اشعه X این گاز داغ، برای [تلسکوپ} چاندرا قابل مشاهده است.»

این شبیه‌سازی حدود سه سال نوری از فضای واقع در Sgr A * را نشان می‌دهد، اما سیاه‌چاله حدود ده هزار بار بزرگ‌تر از مقیاس حقیقی تصویرسازی شده است تا قابل مشاهده باشد.

به گفته ناسا، در صورتی که از مقیاس واقعی سیاه‌چاله برای این شبیه‌سازی استفاده می‌شد، سیاه‌چاله تنها یک پیکسل از فضا را در تصویر اشغال می‌کرد.

 در این شبیه‌سازی ستاره‌های ولف-رایت با رنگ سفید نشان داده شده‌اند و مدارهایی به رنگ خاکستری دارند.

تابش اشعه ایکس، آبی و فیروزه‌ای رنگ است. رنگ‌های زرد و قرمز مواد را نشان می‌دهند.

همچنین هم‌پوشانی مواد، باد و اشعه ایکس با رنگ بنفش نشان داده شده است.

چاندرا یکی از دو رصدخانه بزرگ فعلی ناسا است که در دهه‌های ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ به فضا پرتاب شدند تا پدیده های نجومی را در طول موج‌های مختلف نور مشاهده کنند.

رصدخانه‌های دیگر ناسا عبارت‌اند از: تلسکوپ فضایی هابل (فعال)، رصدخانه اشعه گامای کامپتون (غیرفعال از سال ۲۰۰۰) و تلسکوپ فضایی مادون قرمز اسپیتزر (بازنشسته شده در سال جاری).

مترجم: یاسر خادمی

ویرایشگر: محمد پهلوانی

منبع: space.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *